image

Još jedna vruća tema došla je na red. Ovaj fenomen možemo vidjeti posvuda. Svi smo ga prije ili kasnije i sami proživjeli, tj. mnogi od vas ga upravo proživljavaju. Stalan osjećaj da uvijek ima previše stvari za obaviti, odraditi, dovršiti, a vječno je premalo vremena. Često su izlika naše svakodnevne obaveze, djeca, posao… Međutim, od ovog sindroma jednako pate i ljudi koji imaju djecu i oni koji nemaju, kako zaposleni tako čak i oni koji ne rade. Nije stvar u okolnostima iako se tako čini. Ovaj osjećaj žurbe, hitnosti i stalnog trčanja stvaraju naše misli.

Mnogi u takvom načinu funkcioniranja provode godine ili pak čitave živote. I uvijek se čini da su stvari zaista takve – tamo vani – da je zaista uvijek premalo vremena. A kad se osvrnete vidjet ćete da ste još tu. I još uvijek imate sve što vam je potrebno i sve je na svom mjestu. I da će uvijek biti tako, trčali vi ili ne.

Ovaj način funkcioniranja je još jedan program u našem umu – još jedan mentalni virus koji smo kroz odrastanje i život u ovoj civilizaciji pokupili. I čini nam se da je sama stvarnost takva i da nema drugog načina.

Međutim, iz svog iskustva, a i iz iskustva mnogih drugih koji su shvatili iznutra-prema-van prirodu života, nevjerojatno je očito kako se ovaj način funkcioniranja kroz razumijevanje mijenja u jedan spontani prirodni dnevni raspored koji podržava i naš posao i odmor i slobodno vrijeme i hobije i druženje i sve ostalo što nam srce zaželi i to bez žurbe, napetosti i stalnog pozadinskog osjećaja da nekamo moramo stići i ostvariti umjesto da živimo i uživamo u sadašnjem trenutku. Naše želje postaju jedno s onim što radimo i što se dešava.

Ponekad to uključuje promjenu posla kojim se bavimo, a ponekad ne. U oba slučaja, u manje vremena odjednom se odradi više i to s lakoćom i užitkom, stvari se same spajaju.

Zvuči predobro da bi bilo istinito? Poslušajte snimku ovog seminara i otkrijte je li moguće da vidite stvari na drugi način te da se i sami otvorite za prirodniji način, tj. da zaista i sami iznutra osjetite da je sve ovo moguće.

Ovo i sve uz to vezano uz mnoge priče i primjere iz stvarnih života bila je tema ovog seminara.


Snimku možete preuzeti na sljedećem linku.

Seminar je održan 4.11.2016. u Zagrebu.