Iskustvo susreta s razumijevanjem

Tri principa ušetala su u moja shvatanja pre godinu, godinu i po, na čarobnom uvodnom predavanju.

I pre susreta s Tri principa bilo mi je blisko shvatanje da mora postojati neko dugme za reset uma, svesnosti, razumevanja stvarnosti, ali mi je stalno izmicalo, a Tri principa su mi sjasnila da ni reset nije potreban. Samo menjanje načina na koji shvatam dešavanja oko sebe i u sebi je bio jednostavan odgovor na sva moja traganja. To je bila konačna potvrda da je istinski vredno ono što je jednostavno.

Prošlo je godinu dana od tad i donekle sam razumevao realnost na drugi način te imao na umu da sam u stvari ja taj koji je kreiram, ali to mi nije pomoglo da rešim problem koji me je mučio, a to je nezaposlenost odnosno finansijska nesigurnost. Prijavio sam se na konsultacije s Darkom i evo posle mesec dana primetio da su se moji stavovi i odnos prema tom ˝problemu˝ promenili jer dok god sam na to gledao kao na problem on je samo rastao a ja sam ga hranio svojim negativnim razmišljanjem. 

Imali smo dobrih razgovora. Između ostalog najbitnije što mi je Darko iz iskustva pojasnio bilo je da nove ideje koje dobijem nije dovoljno zapisati nego treba odmah nešto uraditi dok je ideja ˝vruća˝ jer kasnije nismo u toj energiji i teže je setiti se cele ideje.

Ukačio sam da je potrebno češće biti u dodiru s Tri principa ili ih prenositi dalje. Odlučio sam da Tri principa širim dalje i da je to najbolji posao koji se može raditi, pokazujući drugima način na koji prihvataju stvarnost koju sami kreiraju tako što im ukazujem na alat koji već imaju. Ne treba nikakav novi da nabavljaju, niti išta da treniraju, sve je već ovde.

Ivan Ivanda, Zemun