Zapitajte se: “Što zaista želim?”, onda se zapitajte: “Što će mi to dati?”, a onda se zapitajte to isto pitanje ponovo i ponovo. U jednom trenutku doći ćete do činjenice da ono što zaista želite u životu nije stvar, to nije okolnost. To je osjećaj. I sve želje kad o njima razmislite, svode se na nekoliko osnovnih osjećaja: sigurnost, mir, radost, harmonija, sloboda i ljubav. Svi ti osjećaji zapravo su jedan osjećaj. Duboki osjećaj u vama, blizina onome što zaista jeste, vašoj istinskoj prirodi. I on je uvijek ovdje, u vama, samo što većinu vremena to ne vidite, zavaravaju vas vaše osobne misli koje stvaraju privid disharmonije.

U današnjoj zapadnjačkoj civilizaciji postoji kroničan nedostatak ovih osnovnih osjećaja. Većina ljudi još uvijek traži ispunjenje i unutarnji mir, živi samo u vlastitim mislima, projekcijama osobnog uma, bez kontakta sa stvarnošću i radošću čistog postojanja. A traže na krivom mjestu – u svijetu forme, vanjskom svijetu. 

Ono što tražite je ovdje, u vama cijelo vrijeme. Neće doći iz nečega.

Možda ste čuli ovo već stotine puta i možda mislite da znate da je tako, ali da li zaista znate, osjećate i živite iz tog mjesta? Ili to znate samo intelektualno? Kroz razumijevanje Tri principa, ovo prestaje biti samo intelektualno znanje, počinjete to razumjeti iznutra, istinski vidjeti i osjećati da je tako te živjeti ljepši, ispunjeniji i bogatiji život u skladu s vašim dubljim osjećajem svrhe.

Tri principa nisu još jedna tehnika, to nije tehnika, metoda ili alat, to je nešto potpuno drugačije. To je beskonačno jednostavno, a duboko razumijevanje činjenice da svatko od nas kreira 100% svog doživljaja stvarnosti iz trenutka u trenutak, da naši osjećaji nikad ne dolaze iz naših okolnosti već da uvijek dolaze iz naših misli u trenutku. Razumijevanje je nešto što kroz uvide izvire iz vas i temelj je života bez napora i borbe, života u skladu s prirodnim tokom. To je stanje harmonije i prihvaćanja svakog trenutka takvog kakav jest.

Kroz to razumijevanje shvaćamo da je s nama sve u redu već sada, da nema potrebe za mijenjanjem ili poboljšavanjem. Shvaćamo da svi naši problemi dolaze iz naših misli i da u stvarnosti ne postoje. Kad to shvatimo izostaje potreba da se s mislima, emocijama i stanjima išta radi, da ih se pokušava promijeniti. Jedino što se samo po sebi mijenja je odnos prema onome što stvara probleme – prema našim mislima.