Kratki vodič na sljedeću razinu obilja

Možete li se prepoznati u ovom momentu? U trenutku osjetite iskrenu privlačnost prema nečemu – nekoj stvari, nekom iskustvu, nečemu što biste mogli kupiti, “uzeti”, ali ipak to ne napravite. Kao razlog, racionalni um će vrlo lako nešto smisliti, npr. preskupo je, ne mogu si to priuštiti, to mi ne treba, bilo bi neodgovorno, ako kupim to moglo bi mi usfaliti za nešto drugo…

Koji god argument bio, primijetite pozadinski obrazac. Glas istine u vama, u vidu iskrene želje za određenim iskustvom se izrazi tako da poželi nešto što je izvan granica vaše trenutne kutije – onog za što ste umom definirali da je za vas moguće/prihvatljivo/korisno/razumno… da si priuštite. Obratite pažnju, ovo je bitno primijetiti, uvijek kad se javi ovaj specifični uzorak, nešto u vama želi zakoračiti na sljedeću stepenicu i otvoriti se za šire mogućnosti i veće obilje od onog za što ste do tad bili otvoreni. Takoreći, nešto u vama želi podignuti, unaprijediti vaš životni standard.

I dok god ne prepoznajete taj impuls kao ono što jest te slušate već odavno poznata i uvriježena ograničenja uma u koja ste se kroz “uvjerljive argumente” čvrsto uvjerili, izabrat ćete ne uzeti tu stvar i ostati u istoj kutiji, ograničavajući obilje u svom životu na isti način.

E sad, što se dešava kad reagirate na taj iskreni unutarnji impuls i uzmete (kupite) tu stvar koju ste poželjeli, iako um na sve moguće načine vrišti da to ne možete napraviti? Što se desi kad osjetite hrabrost i pustite se… pa kud puklo? Jeste li ikad odabrali taj korak? Što se desilo poslije?

U cijeloj stvari je bitno da jasno osjetite, dolazi li ova želja iz ega, osjećaja nepotpunosti za koji očekujete da će ga ta stvar, predmet vaše želje popuniti ili pak s druge strane, da li nešto jednostavno hoćete, direktno i iskreno, iznutra, bez pozadinske primisli o tome što će vam to donijeti.

U ovom drugom slučaju, to je autentična želja i ako na nju reagirate tako da se bacite – platite, kupite, uzmete tu stvar bez obzira na to što razum protestira, u tom trenutku prihvaćate ruku koju vam život pruža da vas povuče na sljedeću razinu obilja u vašem životu. Kao da vas pita: “Želiš li ovo istinski, želiš li da to za tebe bude moguće?” Ako kažete da i uzmete, to postaje moguće, a ako kažete ne, ostajete u dosadašnjim okvirima.

Što to znači postaje moguće? Znači da je odgovor na vašu odluku da ćete uzeti nešto što želite, to da će vam život poslati više (novaca ili drugih resursa koji su vam u tom trenu vrijedni) da bi imali dovoljno za život na sljedećoj višoj razini – da bi si mogli potpuno prirodno i opušteno i ubuduće priuštiti tu stvar koju ste poželjeli ili nešto drugo što vam je prije izgledalo nedostižno.

Ako imate iskrenu želju za koju jednostavno nemate financijskih sredstava u tom trenutku, nema problema. Jedna opcija je, ako i samo ako rezonira s vama, ako je osjećaj kad na to pomislite, dobar – posuditi novac ili naći drugi način da dođete do toga što želite. Ako taj način ne rezonira, opet nema problema. Jednostavno pustite da želja marinira, da za nju dođe vrijeme.

A u međuvremenu, ostanite budni, otvorite oči i primijetite koje manje želje koje su vam realno dostupne u vašem danu si ne ispunjavate. Počnite od manjih želja. Život vraća višestruko. Ako prihvatite igru, napravite korak, bacite se i uzmete tu određenu stvar, vratit će se višestruko, vaša razina obilja će se podići i idući put, moći ćete napraviti sljedeći korak i priuštiti si nešto veće nego zadnji put… i tako sve dok ne osjetite sve dublju harmoniju između onog što želite i onog što imate i što je za vas moguće.

Ovaj mehanizam je vrlo jednostavan. Ali mora biti potvrđen u praksi, potrebno je da u fizičkom svijetu napravite korak i doslovno nešto platite, kupite, bez susprezanja, bez osjećaja manjka već s osjećajem obilja i užitka da ćete si priuštiti stvar koju želite.

I čuda se počinju dešavati. Na ovaj način izlazi se iz mentalnog programa oskudice.

A još kad duboko u sebi znate da je i iskustvo oskudice samo iskustvo i da se na dubokoj razini ništa ne mijenja, bilo da je u vanjskoj stvarnosti manifestirano obilje ili nije… to je još jedna velika prednost da ovu igru igrate opušteno 🙂