Iskustvo susreta s razumijevanjem

Nikad nisam mislio da bih mogao imati ozbiljnih problema zbog sitnih, nesvjesnih i gotovo neprimjetnih, malih strahova za koje nisam znao ni da postoje, bilo da sam imao osjećaj samo blaže nelagode i nesigurnosti ili puno ozbiljnije panične reakcije.

Uobičajen i normalan, svakodnevni život prekinut je jednom iznenadnom i neugodnom tjelesnom reakcijom u vidu ubrzanog otkucaja srca praćenog snažnom vrtoglavicom i nedostatkom zraka, a u sljedećim danima i povremenim iznenadnim povišenim vrijednostima tlaka, konstantnim ubrzanim radom srca i sve češćim i jačim nemirom i nesanicama. Ne sluteći da sam se našao usred minskog polja zvanog prekomjerna zabrinutost, tjednima sam divljao u začaranom krugu svih mogućih medicinskih objašnjenja što mi se to zapravo događa i tko zna kuda me to još moglo odvesti da se na vrijeme nisam susreo s ova jednostavna Tri principa.

Već nakon prvih posjeta ovim stranicama i prvih nekoliko klikova na Darkove snimke stvari su se počele otpetljavati, sve sam jasnije uviđao mreže štetnih misli za koje sam prianjao i razna štetna uvjerenja koja sam naslagao kroz godine, ne provjeravajući njihovo naizgled stvarno uporište. Ne radi se tu o nekim velikim tajnama života, nego o malim, povremenim impulsima nelagode kojima sam u jednom trenutku dao nevjerojatan značaj, a time i neobjašnjivu moć, zapostavivši primaran osjećaj mira.

No, nakon samo nekoliko individualnih konzultacija, kao da je nastupila neka „mentalna higijena“, osjećaj je bio kao nakon velikog pospremanja, mir se sve više produbljivao, nemir je sve više kopnio, fokus pažnje se okrenuo na osjećaj ugode, zabrinute misli dolazile su u sve manjem broju, prirodan san se vratio i čudo se dogodilo. Odjednom, sve je postalo, tako jednostavno, prozračno… strahovi su se rasplinuli i život je opet postao opušten, ugodan i dobar. Na kraju mogu samo konstatirati da mi je zapravo i drago da sam prošao i kroz najneugodnija iskustva, jer danas mogu još svjesnije uživati i veseliti se lakoći svakog novog mirnog dana. Mir je tu i to je sve što mi treba, sve ostalo je nadogradnja koja može, ali i ne mora doći, jer nema te nadogradnje koja je vrednija od mira.


Miroslav