image

Dragi prijatelji

Ovaj put šaljem vam jednu knjigu, tj. izabrana poglavlja iz knjige koju je svježe na hrvatski dao prevesti jedan moj dobar prijatelj. Knjiga nije prevedena s tendencijom izdavanja već iz čiste unutarnje želje. Kako on sam kaže, ona će naći put do onih koji je trebaju pročitati. 

Pa eto, sa zadovoljstvom je dijelim s vama.

Od kako je razumijevanje Tri principa ušlo u moj život, nestala je potreba za “napredovanjem”, za “duhovnim obrazovanjem” pa tako i za čitanjem knjiga i slušanjem bilo kakvih filozofija i učitelja. Svejedno, s vremena na vrijeme, u ruke mi dođe neki biser u vidu knjige, audio ili video snimke ili nečeg sličnog. I tada ga pročitam/poslušam čisto iz užitka slušanja onoga što je došlo iz Istine, uživam u umjetničkom djelu.

I kad tako pristupimo ovakvom djelu, ono na nas ostavi dubok dojam u vidu vlastitog uvida u ono na što autor ukazuje. Pa tako i ova knjiga sa sobom donosi duboki uvid u prirodu postojanja – u činjenicu da je sve što se dešava manifestacija jednog Izvora, Jednoga koje se manifestira kroz sva živa bića i sve što jest. Kroz unutarnji osjećaj te istine, u nama se rastvara vjerovanje u iluziju osobnog djelovanja, a time u našem svakodnevnom iskustvu nestaju krivnja, ponos i različiti mentalni obrasci. Ono što izranja je duboki mir, opuštanje i prepuštanje životu.

Način na koji autor govori potpuno je u skladu s razumijevanjem Tri principa, ne upućuje na bilo kakvu vrstu rada, već na nešto što već jest istina.

Najnajtoplije preporučam.

Možete je naći u 

Naslov je “Nema više zbunjenosti za duhovne tragaoce”, a autor je odličan indijski duhovni učitelj Ramesh S. Balsekar.

Ako želite primati ovakve knjige, članke, snimke… redovito, prijavite se za newsletter.

Više o Tri principa možete pročitati ovdje.