Iskustvo susreta s Tri principa

Bolujem od psihičke bolesti, bipolarnog poremećaja.

MOJ DNEVNIK – ulomci iz dnevnika iz razdoblja prije susreta s Tri principa

Počnimo s mojim tegobama. Svaki put kad se opustim bukne neka stara boljka, ozljeda, tegoba ili samo navika. Sada me boli noga od kuka nadolje i ne mogu spavati od bolova. Kao i sve u životu ništa nije idealno, a tako i moj život. To otvara puno pitanja. Zašto uopće početi pisati dnevnik?

Sve se vrti oko mene i mojih potreba. Rekao sam sam sebi da ću se potruditi da se fizički, psihički, emocionalno i duševno dovedem u optimalno stanje. Fizički bih trebao ojačati trup i smanjiti težinu vježbama i reguliranom prehranom. Psihički održavati stabilno stanje i truditi se da ne bude loših perioda kada sam zbunjen i dezorijentiran. Emocionalno sam jako loše, još patim i pitam se  da li je budućnosti ispred mene u ljubavnom planu.

Uglavnom se osjećam tupim i bezosjećajnim. Vikend dođe i prođe u hipu. Tako se ne živi. Treba disati punim plućima i živjeti.

Toliko se trudim da me nitko ne primjećuje i izbjegavam kontakt i stalno živim u stresu. Zar nije jednostavno razgovarati s ljudima i izraziti se kao osoba, biće. Sve sam više zatvoren i odsječen od svijeta, okružen tehnikom koja ničemu ne služi. Badava mi telefoni, kompjuteri i tableti kada se njima ne koristim i ne uživam u njima nego su mi samo tlaka.

Napravio sam zid oko sebe, sakrio se od ostalih da ne otkriju moju veliku tajnu. To je stvar izbora ili ćeš biti otvoren i smiren, vođen osjećajima ili nastaviti živjeti u svom svemiru gledajući na ljude kao na zvijezde bez komunikacije. Imam veliki strah izraziti se i osjećam fizičke posljedice, trza mi se glava i koči vrat, znojim se pretjerano.

Namjerno ne uzimam tablete za smirenje jer moja anksioznost uzima svoj danak. Mislim da svi simptomi vezani za probleme s leđima leže u napetosti i konstantnoj brizi o svojoj okolini. Stres je samo dio spektra koji me hvata u svakoj situaciji koja zahtjeva moj puni angažman. Ne mogu ostvariti komunikaciju s kolegom, sa šefom, donekle s roditeljima, a s nekom budućom bliskom osobom da ni ne razmišljam…

 

Nova zora

Otkrio sam nešto novo! 

Sve što se događa oko mene je slika u mojoj glavi, to su samo misli. Kad makneš misli ostaje ti samo svjesnost.

Tako sam upoznao Darka i krenuo na put oslobođenja od svih strahova i patnji. Ne radiš ništa, a mozak se širi u prostor kao balon pun zraka i osjećaš se fenomenalno. 

Zahvaljujući TRI PRINCIPA oslobodio sam se stresa, napetosti i anksioznosti. Ovo iskustvo je nešto što bih preporučio svima jer oslobađa ono unutrašnje JA, malo dijete koje bi se samo igralo.

Željko