O meni

Po struci sam geolog i to je lijep posao, međutim, život je imao drugačije planove za mene. 2013. godine zadnji put sam dao otkaz u firmi i potpuno promijenio profesionalno usmjerenje. Ono što me zaista zanimalo većinu mog života je ljudski potencijal. Duboki potencijal, ono mjestu u nama koje sam doživljavao samo u rijetkim trenucima. “Božanskim trenucima istine”, kako ih naziva jedan umjetnik, trenucima duboke ispunjenosti i intenziteta iskustva bivanja u životu.

Kroz zadnjih dvanaest godina, misija koju sam si zadao bila je da dohvatim to unutarnje stanje i pobjegnem svojem tada uobičajenom stanju anksioznosti, nezadovoljstva i nemira. Kako je moja potraga postajala intenzivnija i čim sam više mir pokušavao naći u raznim vrstama tehnika samo-pomoći, knjigama, filozofijama, dijetama i različitim okolnostima, tim sam se više osjećao odvojen od dubokog osjećaja bezuvjetnog ispunjenja. Čim sam jače pokušavao shvatiti život i riješiti svoje probleme, tim više sam se osjećao izgubljen.

Sve dok jednostavno nisam odustao od potrage i prihvatio svoj život i svoje stanje takvo kakvo je bilo – ne vrlo ugodno. Ubrzo nakon što se to desilo, ono što sam tražio našlo je mene. Ovo razumijevanje stvorilo se niotkuda i pokucalo na moja vrata. Samo jedan razgovor bio je dovoljan da se desi duboka i trajna transformacija. Kako se moje razumijevanje produbljivalo, duboko ispunjenje, mir, harmonija i radost postali su moje svakodnevno iskustvo

Uvijek postoje izazovi, ali za razliku od zarobljenosti u začaranom krugu straha, očaja, krivnje, samosažalijevanja, od čega se prije sastojao moj život, od upoznavanja s Tri principa pa do danas vidim kako moja ograničavajuća vjerovanja i mentalno emocionalni programi pred mojim očima otpadaju sami od sebe. I sa svakim programom koji otpadne, osjećam više slobode, užitka, ispunjenja, unutarnjeg potencijala i novih mogućnosti. Na različite načine, život je postao divniji i zanimljiviji nego što sam uopće mislio da je moguće.

Od 2013. godine profesionalno dijelim ovo razumijevanja s različitim ljudima koji traže ljepše iskustvo života i spoj s Izvorom, tj. buđenje za istinu o tome tko svi mi zaista jesmo. Održao sam nebrojene seminare, predavanja, tečajeve Tri principa, neki od kojih su bili višednevni izleti na neka od najljepših mjesta u Hrvatskoj. Također, svakodnevno radim s ljudima kroz individualne konzultacije i pomažem im da kroz lakoću, uvid u malo više istine, ostave svoje probleme iza sebe.

Darko Pribeg