O razumijevanju

Moj pristup je u nekom smislu drugačiji od onog s čim ste se imali prilike susretati. Nije ga jednostavno opisati jer to nije metoda, tehnika, učenje… i ne može se shvatiti što je to dok se ne doživi iznutra.

Riječ koju koristim je razumijevanje. Dijelim duboko, neintelekutalno razumijevanje ljudskog iskustva. Ono što se dešava je da se kroz kontakt – individualni, grupni ili kroz snimke/pisanu riječ, u osobi/klijentu spontano desi takoreći korak unatrag od cjelokupnog iskustva u samu suštinu onoga što jesmo – čisto Biće.

I iz tog mjesta, kroz moje vodstvo – riječima i prvenstveno prisutnošću, direktno (klijent) sam za sebe, kroz unutarnje uvide otkriva duboke suštinske, a savršeno jednostavne istine o prirodi stvarnosti.

Kroz ove uvide, iz temelja se mijenjaju najdublje krivo definirane pretpostavke o samom iskustvu u cjelini pa tako i pojedinim specifičnim aspektima.

Jednostavno rečeno, počinjemo istinski vidjeti, prepoznavati činjenicu da je iskustvo pa tako i svi naši “problemi”, iluzija stvorena od vlastitih misli koja postoji samo u našem umu, a da istovremeno ono što istinski tražimo – unutarnja punina i mir, postoje u nama bezuvjetno uvijek, prije bilo kojeg iskustva.

I kroz ovaj proces, potpuno se mijenja odnos prema iskustvu, strukture misli kojima smo si stvarali probleme, pošto im više ne dajemo pažnju, energiju i prepoznajemo ih kao nestvarne – same od sebe se stišavaju i iščezavaju, a u život izranja sve ono što je istinski stvarno, a samim time i bezuvjetno – mir, ljubav, povezanost, razumijevanje, bistrina, sloboda…

Jednostavno, život se mijenja u smjeru u kojem se jedino i može mijenjati – u smjeru oslobađanja i dublje istine.