Iskustvo sa zimskog intenziva na Velebitu

Ono kad dođeš na nepoznato mjesto, među nepoznate ljude i nepoznatu energiju, a osjećaš se kao da si došao doma, na toplo i sigurno mjesto, mjesto gdje se različite energije međusobno obgrljuju, poštuju i vole. Došao si na mjesto gdje si prihvaćen kakav god da jesi i kakva god sranja ili leptire nosio u sebi. 

Zimski intenziv na Velebitu je na mene ostavio neizbrisiv trag koji ću uvijek čuvati u svom srcu kao jednu predivnu uspomenu koju ću oživljavati posebno za onih loših dana koje neminovno dođu tu i tamo s ciljem da učine ove dobre još boljima. To je mjesto na kojem se zaboravlja na vrijeme, mobiteli ostaju zaboravljeni u dubokim džepovima zimskih jakni, a sve što je važno je trenutak koji se proživljava intenzivno i u svoj punini. 

Darko i Iva su izvrsna kombinacija voditelja na putu vraćanja k sebi i istodobnog povezivanja jednih s drugima. Svatko od njih na sebi svojstven način preuzimaju ulogu kapetana magičnog broda koji za cilj ima stići do svjetlosti, ljepote i jednostavnosti življenja. 

Kroz uranjanja, svjesno plesanje, meditirajuće šetnje kroz prirodu, đumbiranje i međusobno povezivanje svih pojedinaca u grupi stižemo na jedno mistično mjesto gdje padaju svi oklopi, sve maske i sav teret, gdje niz obraze klize suze oslobođenja, suze radosnice, suze razumijevanja i podrške, a potom se osmijesi šire niz vlažne obraze, a prostorija svijetli aurom ljubavi. 

Eto. To je za mene bio Velebit.

Petra