Iskustvo seminara na Tajlandu (4.4.-19.4.2017.)

Moje iskustvo s Tajlanda

Nakon dugog niza godina “rada” na sebi i doslovno “gutanja” duhovnih knjiga sve do čega sam dolazio imalo je kratkoročni efekt i uvijek je još nešto “trebalo” ili je još nešto “falilo”. Iako se rad na sebi pretvorio u hobi oduvijek sam vjerovao da postoji “nešto” sto se ne mora raditi, prakticirati, meditirati, mantrati… a jedino za čim sam tragao bilo je napokon pronaći unutarnji mir, a da pri tome ne moram napustiti zapadnu civilizaciju i živjeti na nekom drvetu ostatak života..

Moj prvi susret s Tri principa dogodio se unatrag nekoliko godina ali razumijevanje kao da me nije htjelo… 

a tada je došao Darko i seminar na Tajlandu..

image

Trinaest nepoznatih istomišljenika na proputovanju koje ću pamtiti s osmijehom na licu..

U grupi je vladala sloga i predivna energija od prvog dana našeg susreta. Svatko je radio kako mu je došlo, nije bilo rasporeda sve je bilo stvar dogovora. Seminar (uranjanja) smo održavali kako nam se htjelo i to na najluđim lokacijama ikad! 

Meni najdraža lokacija: centar Bangkoka, mala travnata površina uz glavnu ulicu. Oko nas milijun zvukova hektičnog grada, buka svih vrsta i tonova, horde prolaznika koje nas ispraćaju pogledom, a mi uranjamo u tišinu..

Tada mi se dogodilo nešto nevjerojatno, teško opisivo riječima. Napokon sam na trenutak izgubio “sebe” i postao zvuk! Zvuk koji je izvan prostora i svih dimenzija, u isto vrijeme na više lokacija, Slobodan! 

Nakon ovog iskustva sam uvidio da moje unutarnje stanje apsolutno ne zavisi od vanjskih okolnosti! Kako je moguće dostići takvo stanje u višemilijunskom gradu na ulici, medu ljudima koje sam upoznao prije nekoliko sati, buka, galama…?

Tu dolazi Darko i njegova ogromna energija koju prilikom uranjanja eksponencijalno prenosi na ostatak grupe. Uranjanjem kao da padaju sve zavjese, a rijeci kojima nas Darko vodi ulaze na sirom otvorena “vrata” i sjedaju kao ključ u bravu na mjesto koje je do tada bilo prekriveno bukom uma.

image

Ovo je samo neznatan djelić mog iskustva jer kad bih vam htio prenijeti cjelokupan doživljaj trajalo bi satima. 

Ono što sam ja dobio ovim seminarom ne može se platiti niti mastercard-om.

Pitanja su u jednom trenutku postala suvišna, a efekt nakon seminara se udvostručio. Povratkom u svoju svakodnevicu otpala su sva “moranja” koja mi je um postavljao. Sa otpuštanjem tereta “moranja” sada sam u poziciji da radim sto želim i kad želim ili da ne radim ništa a da pri tome nema “buke” u glavi što se mora i što bi bilo kad bi bilo.

image

I za kraj želim poručiti svima da je priča o sivobradom guru koji je živio na drvetu 200-tinjak godina, levitirao, hranio se samo zurenjem u sunce i tada se prosvijetlio, samo još jedna u nizu konstrukcija uma i da je seminar s Darkom i vise nego dovoljan da bi spoznali sve što vam treba da pronađete svoj mir.

Ne sudimo knjigu po koricama. 

Darko je samo običan dečko iz kvarta (u šali samoprozvani guru) ali može vam prenijeti ovo razumijevanje. Naravno nikada nećete saznati ako sami ne probate.

Svima topla preporuka od srca i hvala ti Darko na divnom putovanju.

Danijel (UK)

image
image
image
image
image