Iskustvo susreta s Tri principa

Beskrajno je lijepo upoznavati sebe. Prekrasno je uvidjeti da je život krasan. I da može biti sve ljepši, bogatiji, smisleniji, ispunjeniji.

U momentu kada sam izgubljena u logistici života, materijalnom svijetu, obavezama i novcu, velikoj firmi i zarađivanju istih, odgovornosti i svoji tituli, brizi, strahovima, osjećajima nedostatnosti u svakom pogledu, stigao je Darko. Stigao kao poslan odgovor na pitanje zar je to to?

Zar je život beskrajno lutanje u svijetu forme, zarađivanje novaca, borba sa vlastitim strahovima, pokušaji oslobađanja od nametnutih normi, od kompleksa, osjećaja manje vrijednosti u bilo kojem pogledu… Zar je jedino bitno koji nam je posao, kako izgledamo, da li nas okolina prihvaća, podržava, u konačnici da li nas vole…

I tako isprobaš sve, “radiš na sebi”, tražiš odgovore… I čitaš, i instruiraš se, i pitaš se. I onda shvatiš, jednostavno je. Ne može biti jednostavnije. Ti si uvijek dobro. Bez obzira na sve što je vani. Dotakneš dio sebe koji je samo tvoj. I gdje god ideš nosiš ga u sebi. Mir. Ljubav. I odjednom znaš da je sve dobro. I kad nije znaš da će biti. I nema više drame. Samo na površini tvog bivanja postoje problemi. I onda daš otkaz na poslu, preseliš se u kuću koja je divna, prestaneš pušiti, odbaciš stara uvjerenja, prihvatiš da si savršen u svojoj nesavršenosti i tvoja priča postaje drugačija. I živiš punim plućima. I sretan si. Ponekad toliko da misliš da ćeš puknuti od uzbuđenja. Od životne radosti. Vratiš se prirodi, pjevaš sa pticama, raduješ se oblacima. I sa uzbuđenjem se ustaješ svako jutro pitajući se što će donijeti novi dan.

I znaš da ćeš biti dobro. I ako nemaš posao i kada tvoji roditelji neće više biti tu i kada odu prijatelji i da su za tebe scenariji koji dolaze takvi kakvi ti baš trebaju. I da bazično tvoje stanje je mir. A sve ostalo su naše misli, zablude, programi, projekcije, isprani mozgovi.

I vratiš se doma. Sebi. I to je najljepše što ti se dogodilo. Zauvijek si promijenjen. Ti si svijet. I svijet je ti.

Upravo to je za mene Darko. I tri principa.

Hvala ti. Beskrajno.

Ana Prosenik