Što je najbolje, najveličanstvenije što možemo doživjeti? To nije neki događaj, neka situacija, čak ni neka emocija. Najbolje što ikad možemo doživjeti jest samo jednostavno osjetiti SEBE. Siguran sam da je mnogima od vas kad ovo pročitate iznad glave upitnik. Međutim, isto sam tako siguran da ima sve više vas koji točno znate o čemu pričam. 

Ono što mi JESMO je nešto daaaaleko veće, dublje, veličanstvenije od ičega što možemo zamisliti, od ičega što si možemo predočiti ili doživjeti u svijetu forme. Dakle, prava stvar je unutra, u osjećanju BIVANJA, a ne u djelovanju (”Što moram napraviti da mi bude dobro?”). 

E sad opet pitanje: “Da, sve je to lijepo, ali što to meni znači u mojoj svakodnevici? Kako da osjetim sebe?” Odgovor na to pitanje je: Nema kako, nema recepta, samo osjeti, tj. čak upotrebljavanje imperativa za ovakve stvari je nezgrapno. Ne možemo mi (tj. mali mi) odlučiti o nečemu pa tako ni o ovome. Međutim, činjenica da ovo čitate upućuje na to da je vaša priča da ste u fazi kad se u vama počinje buditi uvid u to tko zaista jeste, tj. da će vam se sami od sebe početi dešavati trenuci u kojima osjećate SEBE, beskonačnost iznutra

To je na kraju krajeva ono što svi traže, bilo da to znaju ili ne.