Iskustvo susreta s razumijevanjem

Tri godine pakla. Tako bih opisala svoje mentalno stanje do prije nekih mjesec dana. Konstantna briga oko svega, nemir, hrpetina negativnih misli, neprisutnost, konstantno vraćanje u prošlost i briga za budućnost, apsolutno neprihvaćanje sebe i seciranje svega. To je samo djelić tog stanja u kojem sam živjela. Svaki dan je bio borba sa samom sobom i okolinom. Vječni otpor, opiranje, forsiranje stvari koje ne idu. Par godina takvog življenja uz par iznimno teških i stresnih situacija dovele su me do stanja jake anksioznosti koja se najviše ogledala u socijalnim situacijama uz koje sam imala i napadaje panike. Vrhunac svega i točka pucanja je bio prekid devetogodišnje veze. Tu me je anksioznost stisla u svoje ralje na najjače. Ljudi koji su to prošli znaju da je to stanje pakao u glavi. Tu si, a nisi.

Probala sam apsolutno sve. Od antidepresiva (iako sam bila svjesna da mi to ne treba), pisanja dnevnika, rad s pozitivnim afirmacijama, joga, bioenergija, teretana. Ništa nije pomagalo i to me je svaki put sve više bacalo u očaj, činjenica da se trudiš, radiš na sebi, a apsolutno ništa ne pomaže. Svaki put su moja stanja bila sve mračnija, dublja i gora. Probala sam sve. Čak i neke stvari koje ne bih nazvala zdravima i pametnima, niti bi ih preporučila ikome. Znači ništa… I onda eto, kad sam doslovno digla ruke od svega i prihvatila činjenicu da je to valjda moja sudbina i da je to to, sasvim slučajno naletjela sam na Darka i Tri prinicpa.

Već nakon prvog razgovora sam osjetila da se nešto iz korijena počelo mjenjati. Nisam mogla tom osjećaju dati nikakvo ime ni definiciju, on je bio prisutan i samo je rastao u meni iz dana u dan sve više. Sa svakim razgovorom ja sam sve više osjećala slobodu, mir, sreću, apsolutno prihvaćanje. Koje olakšanje. Ponovno rođenje. Svaki dan moji uvidi su sve jači i dublji. Jednostavno sam našla ono nešto za čim sam tragala godinama. To nešto je uvijek bilo u meni. Iako još ni punih mjesec dana nije prošlo od upoznavanja s Darkom i Tri principa, ja primjećujem ogromnu pozitivnu promjenu. Teško mi je to opisati riječima. Sve je isto, a više ništa nije isto. Ja sam nova osoba. Bolja, jača i veća. Ne žalim za ničim. Sretna sam. Slobodna sam. Puna sam energije. U trbuhu imam osjećaj „leptirića“. Napokon sam prodisala. Sve je onako kako treba biti. Više ne analiziram, jako malo ramišljam. Naravno, ima nekih dana i situacija kad opet malo „odem“ negdje, ali se vrlo brzo vratim i podsjetim samu sebe da su to sve samo moje misli, konstrukcija mog uma koja nema u sebi nikakvo uporište i realitet. Ja sam zahvaljujući Darku napokon pronašla sebe i spoznala sebe i život. Zaljubila sam se u život i ovaj osjećaj. Sve što osjećam, uvidi koje imam, cijelo ovo iskustvo, to nema cijenu. Svaki dan sam zahvalna što sam upoznala Darka i ne mogu vjerovati da sve što sam oduvijek tražila je bilo u meni. Darko, hvala ti puno! 🙂

Maja